Böbrek Kistlerin Kullanılacak Olan Şifalı Bitkiler ve Kürler

Böbrek kisti için şifalı bitkiler farklı karışımlar şeklinde ve kür şeklinde kullanılır. Bunların hepsinin düzenli aksatılmadan ve saatinde kullanılması gerekir

Doğal Çözümler

Böbrek kisti böbreklerde var olan iyi ya da kötü huylu tümörlerden oluşur. İyi olan kistler sıvı dolu kesecikler olarak karşımıza çıkar. Kötü olan kistler ise bağ dokularda ve böbrekte var olmaktadır. Böbreklerdeki kistleri 10 cm ve daha fazla büyüklüğe zaman içinde ulaşabilir. Böbrek kistleri içinde en yaygın olanları genetik olanlardır.

Böbrek kisti için bitki tedavisi

Hastalıkların uzun süreli olarak sürmesinden kaynaklı olarak böbreklerde oluşur ve ilaçlar ile tedavi edilebilen türlere de sahiptir. Böbreklerdeki kistlerin boyutları zaman içinde giderek büyüyebilir ya da zaman içinde olduğu gibi kalabilir. Bu durum kistin iyi huylu ya da kötü huylu olmasına göre değişkenlik gösterir. Böbrekte oluşan kistlerin tedavi edilmesi ilaç yolu ile ya da bitkisel yollar ile yapılabilir.

Özellikle kötü huylu olan kistlerin kesinlikle ilaç veya cerrahi işlem ile yapılması şarttır. İyi huylu olan tümörlerde doğal tedavi yöntemleri daha sık kullanılır. Böbrek kistleri ile alakalı olarak insan vücudu belli tepkiler verir. Bu belirtilerin içinde; böbrekte ağrı, idrarda kan, böbrekte enfeksiyon, böbrekte bozulmuş olan kan akımı, ağrı, sızı yer alır.

İbrahim Saraçoğlu Kürü

İbrahim Saraçoğlu

Böbrek kisti bitkisel tedavisi ile alakalı olarak İbrahim Saraçoğlu sarı soğan kistini önermektedir. Sarı soğan kürü böbrek kistine bitkisel tedavi için kullanılmanın dışında; yumurtalık kistinde, çikolata kistinde, üst solunum yolları hastalıklarında, adet düzensizliklerinde, menopoza girildiğinde ve polikistik over hastalığında da kullanılmaktadır. Böbrek kisti olan kişileri bu kürü 15 gün boyunca düzenli şekilde uygulamaları gerekir.

Düzenli uygulamanın ardından girilecek olan ultrasonda böbrek kisti kontrol edildiğinde küçülme olduğu fark edilecektir. Küçülme istenilen boyutlarda olmammışsa küre 10 gün ara verilir ve 15 gün tekrardan yapılır. Sarı soğan kürü;

Malzemeler

  • 2 bardak klorsuz su
  • Orta boy yemeklik olarak kullanılan kuru soğan
  • Tencere

Yapılışı

İki bardak klorsuz olan su tencere içine alınır ve kaynatılır. Orta boy kuru soğanın kahverengi kabukları soyulur. İsteğe dörde ya da altıya bölünerek suyun içine atılır. Tencerenin ağzı kapatılır ve 5 dakika boyunca bu şekilde kaynatılır. Ocaktan alınan tencere ılıması için kenara alınmalıdır. Ilıması ile beraber soğan suyu süzülür ve ılık olarak içilir.

Soğan kürü 1 barda öğle yemeğinden 10 dakika önce ve 1 bardak akşam yemeğinden on dakika önce içilmelidir. Böbrek kistleri için bitkisel tedavi için yapılan soğan kürünün püf noktası düzenli ve bırakılmadan yapılmasıdır.

Ahmet Maranki Kürleri

Ahmet Maranki

Ahmet Maranki şifalı bitkileri kullanarak hastalıkların yok olmasına ve azalmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle böbrek kisti bitkisel tedavileri için hazırlamış olduğu kürler sayesinde kısa süre içinde sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Ahmet Maranki böbrek kistleri kürleri içinde;

  • 1 bardak su kaynatın ve içine yirmi gram mısır püskülü atın. 5 dakika boyunca kaynatılan mısır püskülü günde 2 kez yemeklerden önce içilmelidir.
  • Mısır püskülü öğütme işlemi yapılarak toz haline getirilir. Toz halindeki mısır püskülü yoğur içinde ya da meyve suyu içinde günlük olarak 5 gram civarında tüketilir.
  • 1 bardak suyun içine 10 gram hindiba katılır ve 10 dakika bu şekilde bekletilir. Sonrasından bu karışım günde 3 kez tüketilir.
  • 1 bardak kaynamış suyun içine 5 gram kiraz sağı atılır ve 10 dakika boyunca demlenmesi için kenara bırakılır. Bu karışım günde 3 kez tüketilir.
  • Adaçayı, zencefil ve hibuskus çayı karıştırılarak cezve içinde kaynatılır. Ilımasının ardından günde 3 kez tüketilir. Bu çay her seferinde taze olarak yapılmalıdır.
  • 1 bardak kaynamış suyun içine 4 gram ardıç tohumu atılır ve 10 dakika boyunca demlenmesi için kenara bırakılır. Bu karışım günde 3 kez tüketilir.
  • Böbrek kisti bitkisel tedavisi Ahmet Maranki, 1 litre suyun içine funda yaprağı, mersin, kocayemiş ve adaçayı atılarak kaynatılmasını tavsiye etmektedir. Bu karışımın 20 dakika boyunca kaynatılması, ılımaya bırakılması ve süzülmesi gerekir. Karışım günde 3 kez tüketilmelidir.

Böbrek Kistleri İçin Kullanılan Şifalı Bitkiler

Böbrek Kisti Tedavisinde kullanılan bitkiler

Böbrek kisti için şifalı bitkiler birbirinden farklı olarak karşımıza çıkar. Salatalık çekirdeği, kavun, karpuz, badem, fındık, fıstık, meyve gibi gıdaların doktor kontrolünde kullanılması gerekir.

Böbrek kistleri için şifalı bitkiler hastalık dönemi boyunca düzenli bir şekilde ve aksatılmadan kullanılmalıdır. Bu düzen belli günler ve belli saatlerde tüketilmelidir. Şifalı bitkilerin kullanımında kısa dönem içinde fayda beklemek ve sonuç görmek mümkün değildir. Bunun için uzun vade ve sabır gerekir. Böbrek kisti konusunda farklı bitki türleri bulunur ve bu bitkilerin hepsi farklı şekillerde tüketilir. Bu bitkilerin bazıları;

Mısır püskülü; mısırların çiçek açtığı dönemlerde püsküller toplanmalıdır. Böbreklerin yapması gereken işlevlerini yerine getirmekte fayda sağlayan mısır püskülü kistlerin de küçülmesini sağlayacaktır. Mısır püskülü bitkisel çay tarzında demlenmeli ve günlük olarak tüketilmelidir. Mısır püskülünün taze şekilde yapılması önemlidir.

Ebe Gümeci; bu bitkinin mor renkli çiçekleri bulunur ve kendi kendine yetişme özelliği bulunur. Böbrek kistleri dışında birçok hastalığın tedavi aşamasında fayda sağlar. Ebe gümeci hem taze hem de kurumuş olarak kullanılabilir. Taze olanları sebze olarak tüketilmeli, kuru olanları ise sıcak su ile demlenerek tüketilmelidir. Ebe gümeci böbrek kisti tedavisi dışında solunum yolları hastalıklarında, boğazlardaki sıkıntılarda ve ağız içinde olan sıkıntılarda kullanılabilir. Ebe gümeci halk arasında ıspanak yemeği tarzında pişirilerek tüketilmektedir. Yalnız yemek şeklinde pişirilmesi konusunda çok fazla pişiitrilmemesine dikkat edilmelidir.

Bayır turpu; bu turp halk arasında karaturp ve yaban turpu olarak da bilinir. Akdeniz bölgesinde sıklıkla karşılaşılan bayır turpu C vitamini açısından oldukça zengindir. Sindirim sistemi konusunda fayda sağlayan bayır turpu idrar yollarında var olan iltihabında kurutulması açısından kullanılır. Ayrıca böbrek kistleri konusunda faydalı bir besindir. Tüketim şekli tamamen kişiye göre değişebilir. Salata içinde ya da dilimlenerek yenilebilir.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 4,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız