Böbrek Enfeksiyonu Nedir? Böbrek Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi

Böbrek enfeksiyonunun belirtileri nelerdir, böbrek enfeksiyonundan kurtulmak için gerekli olan tedavi yöntemleri nelerdir, bitkisel çözüm yolları hangileridir?

Böbrek enfeksiyonları

Genellikler idrar yolu (üretra) ve idrar torbasından (mesane) başlar ve böbreğe doğru ilerler.  Böbrekte oluşan enfeksiyon tedavi edilmezse böbrekler zarar görür ve sonuç olarak kan zehirlenmesine yol açar. Doktor tarafından muayene sırasında teşhis edilebilen bu rahatsızlık, tedavisi olan türdendir. Genellikler bel ağrısı, ateş ve yanma gibi belirtileri vardır ve teşhis konulan hastanın tedavisi hastane ortamında ve antibiyotikler yardımıyla tedavi edilir.

Bazı kişilerde sık tekrarlayabilen böbrek iltihabı için günlük yaşamlarında fazlaca su tüketmeleri gerekir. Bu böbreğin yıkanmasını sağlayacaktır. Bunun yanında fazla protein böbreğe zarar vereceği için aşırı miktarda protein tüketiminden uzak durmalıdır. Ayrıca aşırı ilaç kullanımı da böbreklere zarar verecektir. Bu yüzden her türlü ilacı kullanmaktan kaçınılması gerekir.

Böbrekte enfeksiyona sebep olan şey E.Coli adı verilen bakterilerdir. Anüsten idrar yoluna geçen bu tür bakteriler mesanede iltihaba yol açar. Bakteriler böbreğe idrar yoluyla ulaşıp oradan da dolaşım sistemi yardımıyla bütün vücuda dağılan bu bakteriler, cinsel yol ile de bulaşabilmektedir.

İdrar enfeksiyonlarında en sık görülen belirtiler genellikle önce yüksek ateş, kusma, bel ağrısı, idrar yaparken yanma hissi, fazla idrara çıkma ve yorgunluk olarak gözükür.

Çocuklarda ve bebeklerde ise bu belirtiler farklılık gösterebilir. Çocuklar genellikle huysuz, iştahsız olurlar. Bu durumlarda bağırsak hareketlerinde azalma ve yatak ıslatmak gibi durumlar görülebilir.

Böbrek enfeksiyonu iki başlık altında toplanır. Bu başlıklar, basit ve karmaşık olarak belirtilebilir. Basit enfeksiyonlar kişi için fazla bir risk taşımaz fakat karmaşık enfeksiyonlar da hayati risk fazladır.  Bunun sebebi ise hastanın ciddi bir etkilenme yaşamasıdır.

Böbrek enfeksiyonu tedavisi

Öncelikle en yaygın yöntem antibiyotik tedavisidir.  Antibiyotikler etki etmeye başlasa da bakteriler vücuttan tam anlamıyla atılmadığı sürece tedaviye devam edilmelidir.

Böbrekteki enfeksiyon ciddi durumlara ulaşmışsa dışarıda tedavi süreci sorunu çözmeyecektir. Bu gibi durumlarda hastanede tedaviye devam edilmesi gerekmektedir. Çünkü ağızdan alınan antibiyotikler bakterileri tedavi etmediği için tedavi, antibiyotiklerin damardan verilmesiyle devam eder.

Evde Tedavi Yöntemleri

Genellikle zayıflamak üzerindeki etkileri bilinen maydanoz suyu içerdiği enzimler yardımıyla idrar yollarının temizlenmesini de sağlar. En kullanışlı yöntemlerden olan bu tarifi hazırlamak için kaynayan suya koyduğunuz maydanozları 10-15 dakika demlenmeye bırakmalı ve ardından süzdükten sonra, günde 2 defa içmelisiniz.

Bir bardak ılık suyun içine koyacağımız 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de enfeksiyonun temizlenmesinde etkilidir. Her gün düzenli tüketilebilir.

Bunun yanında, evde yapacağımız limon, kızılcık, üzüm ve portakal gibi meyvelerin suyunu tüketebilir. Böbrek enfeksiyonlarını önleyici etkisi vardır.

Her gün düzenli olarak tüketilen hatmi çayı da iyileşme sürecini hızlandıran ve bitki kaynaklı olarak yararlanabileceğiniz yöntemlerdendir. Hatmi çaya alternatif olarak papatya çayı da kullanılabilir.

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayan C vitamini de bakterilerin gelişimini engelleyerek iyileşme sağlamada yardımcı olur. Böbrek enfeksiyonlarını önleyen C vitamini, hastalığın tedavisi için önemlidir.

En önemli idrar söktürücülerden olan sarımsakta böbrek enfeksiyonu tedavisinde kullanılabilecek bitkisel çözümlerdendir. Sarımsak sayesinde sık idrara çıkmak, böbrek enfeksiyonlarından kurtulmak için de bir yoldur.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için özellikle kendimizin de önlem alması gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle, mikropların vücuda girişini engellemek için hijyen kurallarına dikkat etmek gerekmektedir. Cinsel ilişki sonrasında vücudun temizliğine özen göstermek de böbrek enfeksiyonlarını önlemekte büyük rol oynar. Aksi takdirde idrar ve böbrek enfeksiyonu riski artacaktır. Son olarak, C vitamini bakımından zengin yiyecekleri tüketmek de böbrek enfeksiyonlarıyla karşılaşma riskini düşürür.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 5,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız