Maden Suyu ve Böbrek Taşı

Maden suyu böbrek taşı konusunda içerdiği mineraller bakımından fayda sağlar. Maden suyunun mutlaka doktor kontrolünde düzenli kullanılması gerekir.

Maden Suyu Böbrek Taşı Yapar mı?

Maden suyu insan vücudunda yer alan sıvının dengelenmesi açısından tüketilmesi gerekir. Maden suyunun bardak ile değil cam şişede içilmesi sıvının dengelenmesi açısından gereklidir. Gün içinde insanların hareketli yapılarından ve diğer aktivitelerinden kaynaklı olarak vücutları mineral ve sıvı kaybına uğramaktadır. Bu kayıpların önüne geçmek ve dengede tutmak için günlük olarak tüketilecek olan maden suyu fayda sağlar.

Maden suyu ayrıca böbrek işlevlerini yerine getirmesi ve böbrek taşlarının düşürülmesi konusunda da fayda sağlamaktadır.  Mineralli su yani maden suyu böbrek taşı yapar mı, taşların oluşumundaki ana etken yetersiz düzeyde mineral ve su tüketilmesidir. Yani düzenli bir şekilde ve yeterli bir düzeyde mineral ve su tüketmeyen kişilerde böbrek taşı oluşması olağandır. Ayriyeten mineralli sular böbrek taşına iyi gelir.

Uzmanlar taş ile alakalı olarak sıkıntı yaşayan kişiler için günde 2 litre üzerinde su ve mineralli su tüketilmesini önermektedir. Bil karbonat içeriği yüksek olan maden suları en sık şekilde karşılaşılmakta olan ürat taşlarının oluşumlarının önüne geçer. Gelişen teknoloji ile böbrek taşlarının ameliyatsız bir şekilde kırılmasından sonraki dönemde özellikle mineralli su kürleri de kullanılmaktadır.

Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli nokta maden suyunun miktarının doktorlar tarafından belirlenmesi ve fazlasından kaçınmaktır.

Maden Suyu Böbrek Taşı Düşürür mü?

Maden suyunun içeriğinde bulunan mineraller böbrek taşlarına iyi gelirmi, taşların önlenmesi için gerekli tüm mineralleri içermektedir. Bu sayede böbrek taşlarını düşürür veya düşmesine kolaylık sağlar.

Magnezyum

Bu mineral doğada oldukça az besinde bulunur. Yetişkin duruma gelmiş olan bir kişinin günlük olarak alması gereken magnezyum miktarı 300 mg’dir. Bu miktar 65 yaşını geçen kişilerde 350 mg çıkarken emziren ve hamile olan bayanlarda 600 mg kadar çıkar. İnsan vücudunda magnezyum eksikliği oluşması karaciğer, beyin ve böbrek ile alakalı olan işlevlerin tam anlamı ile yerine getirilememesine yol açar. Ayriyeten hafızada zayıflık, böbrek yetmezliği, kramp, kalp çarpıntısı, öğrenme güçlükleri ve böbrek taşı oluşumuna sebep olur. Magnezyum eksikliklerinin belirtileri hemen ortaya çıkmaz. Uzun vadede hissedilmektedir.

Portakal patates, yerfıstığı, peynir, yumurta ve balık magnezyum açısından zengin olan besinlerdir. Bu besinleri tüketmek günlük magnezyum için gerekli olan miktarı karşılayamayabilir. Bunun içinde en zengin olan içecek maden suyudur. Ayrıca patates ve peynirin sık şekilde tüketilmesi böbrek taşları açısından zararlıdır. Maden sularının hepsinde insan vücudu için gerekli olan mineraller bulunmamaktadır.

Bunun için dikkatli olmak gerekir. Maden suyunun içinde magnezyum dışında sülfat, bikarbonat, sodyumda bulunur.

Böbrek Taşını Eriten Su Balahor

Balahor yaylasından çıkarılmakta olan maden suları deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1800 m yüksektir. Bu su magnezyum deposu olarak da bilinir. Satın alacağınız maden sularından daha etkili olduğu için daha çabuk sonuç verir.  Su bardağı Balahor maden suyunun içinde yaklaşık olarak 600 mg magnezyum bulunmaktadır. Buradan çıkarılan maden suyunun böbrek taşlarını erittiği ve böbrek taşı oluşumun önüne geçtiği söylenmektedir. Böbrek taşlarını insanların yaşamlarını olumsuz şekilde etkileyecek olan bir sorundur. Bu sorunun önüne geçmek adına kısa süre içinde tedavi olmak gerekir. Şiddetli ağrılara da sebep olan böbrek taşları tedavi edilmezse zaman içinde böbrekler farklı hastalıkların oluşmasına sebep olur.

Bu da yaşamsal anlamda ciddi düzeyde risklerin oluşmasını sağlayacaktır.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (3 oy, ortalama: 4,33en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız