Böbrek İltihabı Konusunda Kullanılacak Olan Kürler Nelerdir?

Böbrek iltihabına iyi gelen bitkiler kullanım aşamasından dikkatli ve düzenli şekilde kullanıldığı zaman fayda sağlar. Bu fayda için zaman gerekmektedir.

Böbrek İltihabı İçin Şifalı Bitkiler

Böbreklere iyi gelen şıfalı bitkiler

Böbrekler insan sağlığı açısından önemsenmesi gereken organlar arasında yer almaktadır. Böbrekler insan vücudunun filtresi olduğu için vücut açısından önemlidir. Bundan dolayı da böbrekler oluşan her türlü sıkıntıda vakit kaybetmeden doktora başvurmak ve evde bitkisel kürler ve otlar ile böbrek sağlığını korumak gerekmektedir.

Böbrekler için kullanılacak olan şifalı bitki karışımları böbreklerin temizlenmesini, var olan enfeksiyonların yok olmasını ve böbreklerin çalışmasını destekleyerek fayda sağlamaktadır. Böbrekler doğru şekilde fonksiyonları icra etmezse ve gerekli olan süzme işlemini yapmazsa ciddi düzeyde sağlık sıkıntıların oluşmasını sağlar.

Böbreklerin gerekli olan atık maddeleri atmaması durumunda idrar çıkışında ve insanların yaşamları sürdürmelerinde sorunlar oluşur. Bu tarz sorunlar böbreklerde enfeksiyonlara, böbrek yetmezliklerine ve böbrek ile alakalı olan farklı hastalıklara da sebep olur.

Böbreklerdeki sorunların ortadan kaldırılması amacı ile alakalı olarak oluşan belirtileri dikkate almak gerekir. Bu konuda vakit kaybı yaşamdan doktora başvurmak en doğru karar olacaktır. Çünkü böbrekler yaşamımızı sağlıklı şekilde sürdürmemiz için sağlıklı şekilde yaşamına devam etmelidir.

Böbrek İltihabı İçin Kullanılacak Şifalı Besinler

  • Maydanoz suyu; maydanoz suyunun içeriğinde bulunan enzimler özellikle idrar yolarlının temizlenmesine olanak sağlar. Maydanoz suyu idrar yollarını temizlemenin yanında böbreklerde bulunan enfeksiyonları da ortadan kaldırır. Bir su bardağı sıcak suyun içine eklenecek olan maydanoz demlenmesi için 15 dakika boyunca bekletilir.  Demlenen maydanoz suyu süzülür ve bekletilmeden içilir.  Bu suyun günde 2 bardak içilmesi gerekir. Maydanozun içinde sodyum, potasyum, bakır, A, B ve C vitaminleri bulunur.
  • Elma sirkesi; elma sirkesi içinde bulunan asitler idrar yolları ve böbrek iltihabı konusunda oldukça faydalıdır. Enfeksiyonun yok olmasını, bakterilerin vücuttan atılmasını ve yabancı maddelerin vücuda girmesini engellemektedir.1 bardak kaynatılmış ve ılıtılmış suyun içine ya da yoğurdun içine katılacak olan 1 yemek kaşığı elma sirkesi günlük olarak düzenli şekilde tüketilmelidir.
  • Taze meyve suyu; böbrek iltihabı konusunda yardımcı olacak olan meyve suyu düzenli tüketim yapıldığı zaman fayda sağlar. Özellikle limon ve portakal tüketimi kış aylarında yapılmalıdır. Bu meyvelerin dışında üzüm ve kızılcık sularını da rahatlıkla tüketebilirsiniz.
  • Alovera suyu; alovera suyunun günlük düzenli şekilde tüketilmesi böbrek iltihabı konusunda fayda sağlayacaktır. aloveranın güçlü anti oksidant özellikleri olduğunu herkes tarafından bilinmektedir. Arındırıcı etkileri bulunan bitkinin sadece böbreklere değil tüm vücuda faydası bulunur.

Böbrek İltihabına İyi Gelen Diğer Şifalı Bitkiler

  • Hamit çayı; bu bitkinin kökü idrar kanallarında bulunan enfeksiyonları ve bakteri yok etmek adına kullanılır. Özellikle var olan sıkıntıların iyileşmesi için büyük destek sağlar. Hamit kökünden yapılacak olan çay düzenli bir şekilde günde 2 su bardağı olarak tüketilmelidir.
  • Sarımsak; sarımsak vücut sağlığı açısından birçok hastalığa fayda sağlar. Özellikle antibiyotik etkisi ile vücuda fayda sağlamaktadır. Böbrek iltihabına iyi gelen bitkiler arasında bulunan sarımsak idrar söktürücü özelliği ile de bilinmektedir. Böbreklerde bulunan iltihabın yok olması için yemekler düzenli şekilde sarımsak kullanılmalıdır. Sarımsak kürü yaparak böbrek iltihabın önüne geçebilirsiniz. 1 bardak kaynamış olan suyun içine ezikmiş olan 1 diş sarımsak katılır. Katılan sarımsak 15 dakika boyunca bekletilir ve süzülür. Sarımsak suyunu düzenli şekilde tüketmeniz gerekir.
  • Kızılcık suyu; kızılcık suyu eski dönemler şifa kaynağı olarak kullanılmış olan bitkiler arasında yer alır. Özellikle böbrek enfeksiyonları için fayda sağlar. Kızılcık suyunun ekşimsi bir tadı bulunur. Ekşi şekilde içilmesi gerekir. Tatlandırıcı kesinlikle kullanılmaması gerekir.
  • C vitamini; C vitamini idrar yollarına var olan bakterilerin ve mikroorganizmaların oluşmasının önüne geçer. İdrar yollarında enfeksiyonun olmaması böbreklerinde daha sağlıklı şekilde çalışmasına olanak sağlar. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine de olanak sağlamaktadır.
  • Su; Böbrek iltihabı konusunda fayda sağlayacak olan en önemli ürün su tüketimin düzgün şekilde yapılmasıdır. İltihabın vücuttan daha kolay şekilde atılabilmesi için günlük olarak 3 litre su içilmesi gerekir. Su tüketimi sadece böbrek iltihabında değil böbrek taşlarında ve böbrek ile alakalı olan diğer hastalıklarda da fayda sağlamaktadır.

Böbrek İltihabı Ne Zaman Tehlikelidir?

Böbrek iltihabı kısa dönem içinde düzelmediğinde ve kronik bir hale döndüğünde ciddi düzeyde sorun var anlamına gelir. Böbrek iltihaba bir türlü geçmiyor ise hastanın bağışıklık sistemi ile alakalı olan sorunlarında olduğunun göstergesidir. Böbrek iltihabı konusunda kesinlikle vakit kaybetmemek gerekir. Kısa dönemde sıkıntı olmuyor gibi hissedilse de uzun dönemde böbrek iltihabı ciddi düzeyde sorunların oluşmasını sağlar.

Bu sorunları yaşamamak adına böbrek iltihabı konusunda dikkatli olmak ve vakit kaybetmeden tedaviye başlamak en doğru davranış olacaktır.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 2,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız