Atrofik Böbrek Nedir? Belirtileri ve Doğal Tedavi Uygulamaları

Günümüzde pek çok atrofik böbrek hastası bulunur ve erken teşhisinden sonra gerekli tedavi uygulamalarına başlanarak hasta sağlığına yeniden kavuşabilir.

Atrofik Böbrek

Atrofik Böbrek

Karın bölgesinin arka tarafında sol ve sağ olmak üzere iki adet olan fasulye biçimindeki boşaltım organlarına böbrek adı verilir. Böbreklerin kanı süzmek, idrar oluşumunu sağlamak ve vücuttaki artıkları temizlemek gibi çok önemli görevleri bulunmaktadır.

Atrofik sözcüğünün, yapısal ve görevleri yönünden zayıflaması ya da küçülmesi, normal ebatlardaki organ veya dokuların; beslenme bozukluğu, iltihap kapması ya da çalışmaması sonucu erimesi ve küçülmesi anlamlarına gelmektedir. Bu sebep ile atrofik böbrek de gelişmemiş ya da çeşitli sebepler ile fonksiyonunu kaybetmiş böbrek anlamına gelmektedir.

Atrofik böbrek hastalığının böbrek taşının üreterde tıkanıklığa sebep olması ve bunun sonucunda hidronefroz durumunun meydana gelmesi, böbrek enfeksiyonu, reflü, böbrek yetmezliği gibi pek çok sebebi olabilmektedir.

Atrofik böbrek hastalarının daha sonra hipertansiyon ile karşı karşıya gelme riski bulunmaktadır. Atrofik böbrek, vücuttaki nefron kaybı sebebi ile böbreğin boyunun normaline göre küçülmesini ifade etmektedir.

Atrofik Böbrek Sancılarına Karşı Doğal Yöntemler

Atrofik Böbrek Tedavisi

Kronik böbrek hastalığı nefronda zarara neden olabilmektedir ve arterlere yeterli kan ve oksijen gitmemesi durumunda da böbreklerde küçülme durumu oluşabilmektedir. Atrofik böbrek rahatsızlığında doktorlar çeşitli tahlilleri ve incelemeleri yaptıktan sonra tedaviye karar vermektedirler. Bu rahatsızlığı giderebilmek için hücre ve dokuları yenileyecek alternatif tıp çeşitleri de mevcut haldedir. Mesela Mikro-Çin tıbbı bitkisel ilaçlara dayalı modern tedavi yöntemleri sunabilmektedir. İleri teknolojik cihazların da yardımı ile küçülmüş böbrekleri yaklaşık olarak 1,6 santim civarında büyütmek mümkün olmaktadır.

Günümüzde pek çok atrofik böbrek hastası bu tedavi yönteminden faydalanmaktadır. Böbrek enfeksiyonu, bir diğer adı ile piyelonefrit, çoğu zaman mesanede başlar ve böbreklere kadar uzanan enfeksiyonun özel bir çeşidi olan hastalıktır. Tedavi edilmediği zamanlarda böbreklerde kalıcı hasarlara neden olmaktadır. Eğer bu hastalık tedavi edilmez ise, bakterilerin kana karışıp vücuda dağılması ile birlikte hayati bir tehlike taşıyabilmektedir. Normal enfeksiyonlardan ziyade bu enfeksiyon, vücuda dahil olduktan bir iki saat sonra kendini hissettirmeye başlamaktadır. Hasta da böbreklerin olduğu bölgede sancılar oluşur iken, halsizlik ve ateşlenme de görülebilen rahatsızlıklar arasındandır.

Sancısız ve sağlıklı böbreklere sahip olmak için, su başta olmak üzere bol bol sıvı tüketmeli, besinlerde hazır ve tuzlu olanlardan kaçınıp meyve ve sebzeye yükü vermek gerekmektedir. Yine tam tahıllı olan gıdalar tüketilmelidir. Aynı zamanda düzenli egzersiz yapılarak vücudun yapısına göre en dengeli kiloya erişmek, tansiyona dikkat etmek, tütün mamülleri ve alkolden uzak durmak gerekmektedir. Soğuk havalarda üşütmeyi engellemek için de özellikle de ayakları sıcak tutmaya özen gösterilmek gerekmektedir.

Gerçek limondan hazırlanmış olan taze limonata, böbreklerdeki var olan sancıyı dindirir ve  böbreklerde taş oluşumunu minimum seviyeye getirmeye çalışır. Böbrekler sızladığı ve yahut da ağrıdığı zaman üzerine sıcak su torbaları yardımı ile bastırma (pres yapma) yöntemi de oldukça faydalı bir yöntemdir.  Böbrek sancılarına yol açan bir diğer sebepler ise, böbrekte kanama, böbrek kanseri ve böbrek büyümesi (hidronefroz) gibi sebeplerdir. Ayrıca böbrek taşı düşürmek için de bol miktarda sıvı tüketimi çok önemlidir.

Bu doğal uygulamalar hem böbrek sancısını geçirip, hem de böbrek ağrılarının kısa sürede geçmesine vesile olmaktadır. İyi bir böbrek yapısına sahip olmak için böbrek sancısı belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren bu uygulamalara geçilmesi gerekir.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 4,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız