Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Etkili Bitkisel Tedavisi

Kronik idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde, bakterilerin etkinliğini azaltmak ve enfeksiyonun tekrarlamasını ortadan kaldırmak için bitkisel kürler, çaylar ve masaj yağları kullanılabilir.

Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi ve Bitkisel Tedavi

E. Coli Bakterilerinin Üremesi İle Oluşan İdrar Yolu Enfeksiyonu

Genellikle kadınlarda sıkça rastlanan sorunlardan biri olan idrar yolu enfeksiyonu çok ufak yaşlardan itibaren görülebildiği gibi tedavi edilmediğinde kronik bir hal alabilir. Soğuk algınlığı ve vajinal enfeksiyonlardan sonra en sık görülen enfeksiyon olan kronik idrar yolu enfeksiyonu bazı kişilerde büyük belirtiler göstererek kişileri rahatsız ediyor olsa da bazı kişilerde hiçbir belirti vermeyebilir.

Kronik idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde genellikle bazı bitkilerin, sebze ve meyvelerin sık tüketilmesi şikayetleri azalttığı gibi hastalığın seyrini de değiştirmektedir. Sık sık idrara çıkma, ağrı, idrarda kan görülmesi gibi belirtileri de ortadan kaldırabilen bitkisel tedaviler hastalığın tekrarlamasını azaltmaya yardımcı olduğu gibi enfeksiyona neden olan bakterinin geniş bir alana yayılmasını da engelleyebilmektedir.

Kronik idrar yolu enfeksiyonu olan kişilerde ilaçlarla ya da bitkisel yollarla tedavi edilmediğinde böbrek enfeksiyonu gibi sorunlar meydana gelebilmektedir. Hastalığın seyrini değiştiren en önemli etken ise bakterinin etkinliğini azaltacak bağışıklığa sahip olmak ve düzenli beslenmektir. Bu sayede idrar yollarındaki enfeksiyonlar kısa sürede ortadan kalkacağı gibi vücut daha rahat bir şekilde de hareket edebilecektir.

Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Uygulanacak Bitkisel Tedaviler

Kızılcık Suyu

  • 1 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım kilo kadar kızılcık

Kızılcıkları ayıklayıp temizleyin. 1 litre su ile birlikte orta ateşte 15 dakika kadar kızılcıkları kaynatın. Şekeri de ilave edin ve altını kısarak 20 dakika daha kaynatın. Daha sonra ince telli bir süzgeçten karışımı geçirin. Kızılcıkları tahta kaşıkla ezerek posasının alta çıkmasını sağlayın.

Kızılcık kronik idrar yolu enfeksiyonlarında en etkili bitkilerden biridir. Kısa sürede bakterilerin etkinliğini azaltarak mesane duvarına yapışmalarını engelleyecek ve rahatlatacaktır. Şekersiz bir şekilde tüketilebileceği gibi günlük olarak 1-2 bardak tüketilebilir. Yan etkisi yoktur.

Keten Tohumu Çayı

  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı keten tohumu

Suyu kaynatın ve üzerine keten tohumlarını ekleyerek 5 dakika daha kaynamasını sağlayın. Daha sonra 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Günde bir iki bardak tüketebilirsiniz. Antibiyotik özellikte olan keten tohumu idrar yolundaki ağrıları alacaktır.

Bitkisel Yollarla Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

Dereotu, Maydanoz Kürü

  • Bir demet dereotu
  • Bir demet maydanoz
  • 5 su bardağı su

Maydanozlar ve dereotu ayıklanır, temizlenir ve 5 su bardağı su ile birlikte ocağa alınır. Dereotu ve maydanozlar rengini vermeye başladığında altı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Oluşan kür günde 2-3 kere içildiğinde bakterilerin üremesini azaltarak idrar yolunu dezenfekte edecektir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtilerini kısa sürede ortadan kaldırır.

Civanperçemi Çayı

  • Birkaç dal civanperçemi
  • 2 su bardağı su

2 su bardağı su ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra üzerine civanperçemi de eklenerek 3-5 dakika daha kaynamaya devam edilir. Daha sonra ılımaya bırakılır. Ilıyan çay süzülerek günde 2 kere tüketilir. Civanperçemi hem adet sancılarında hem de idrar yolu enfeksiyonlarında oldukça etkili bir antibiyotik ve ağrı kesici görevi görmektedir.

Papatya, Rezene, Zencefil Çayı

  • Bir tutam papatya
  • 1 tutam rezene
  • 1 tutam zencefil (isteğe göre ufak boy taze zencefil)
  • 2 su bardağı su

2 su bardağı su ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine papatya, zencefil ve rezene eklenir. 2 dakika daha kaynadıktan sonra demlenmeye bırakılır. Çay ılıdığında ise süzülerek tüketilir. Günde 2-3 kere tüketilmesi halinde bakterileri temizleyecek olan bu karışım tuvalete sık sık gitme isteğini azaltacak ve karın bölgesindeki baskıyı hafifletecektir.

Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Evde Yapılabilecekler

  • Probiyotik adı verilen besinler sık sık tüketildiğinde bakteri oluşumunu azaltarak idrar yolunu ve vajinal bölgeyi koruma altına alacaktır. Günlük olarak yoğurt, süt ve peynir tüketilerek vücudun probiyotik ihtiyacı karşılanabilir.
  • Çekirdekli siyah üzüm ve muz gibi meyvelerin tüketilmesi sayesinde de idrar yollarındaki enfeksiyon tedavi edilebilir.
  • Vajinal bölgenin temiz tutulmasına ve her tuvalet sonrası özenli bir şekilde temizlenmesine dikkat edilmelidir.
  • Maydanoz, dereotu, marul, ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkiler taze olarak salata şeklinde ve ya direkt olarak tüketilebilir.
  • Bol bol sıvı tüketilmelidir. Salatalık gibi su bakımından zengin besinler de tüketilebilir.
  • Günlük olarak ılık su ile vajinal bölgenin yıkanması rahatlamayı sağlar.
  • İdrar yolu enfeksiyonunun tekrar etmemesi ve azalması için alkol tüketimine son verilmeli, şekerli ve kafeinli besinlerden uzak durulmalıdır.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 5,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız