Böbreklerde Oluşan Yanmalar ve Ağrıların SebepleriNelerdir?

Böbreklerde yanma hissi aslında ciddi düzeyde hastalıkların oluştuğunun göstergesi olabilir. Bunun için vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekir.

Böbreklerde Yanma Ağrı Yaparmı

İnsanların günlük yaşamlarında kol ağrısı, kas ağrısı, baş ağrısı, mide ağrısı ve mide yanması tarzındaki sorunlar sıklıkla oluşur. Bu tarz sorunlar genelde geçicidir ve gün içinde geçer. Bazı hastalıklar ise zaman içinde geçmeyen sorunlar ile karşımıza çıkar. Uzun süreli olan oluşan ve farklı hastalıklara sebep olabilecek olan hastalıkların içinde böbrek rahatsızlıkları da dikkat çekmektedir.

Böbreklerde oluşan sorunlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan sorunlarda ortaya çıkan ağrı genelde geçmez. Böbrek, bel, kasık ve karın bölgesinde oluşan ağrılar ciddi hastalıklara işaret eder. Böbrekte oluşan yanma ve idrarda yanma olması idrar yollarında var olan enfeksiyonlara işaret eder. Kadınlarda daha sık şekilde karşılaşılan idrarda var olan enfeksiyonlar tedavi edilmezse farklı hastalıkların oluşmasına sebep olur.

Ayrıca idrarın sık şekilde tutulması ve idrar kesesinde birikmesi de böbrek yanmasına neden olur. Bu durumda idrar çıkma sırasında yanma hissi ve acıma oluşmaktadır. Bundan kaynaklı olarak idrarın tutulması sağlıklı değildir. Böbrek taşı da yanmalara ve ağrılara sebep olan etkenler arasında yer alır.

Böbreklerde Yanama Belirtileri Nedir?

Böbreklerde oluşan yanmayı hissetmek oldukça zordur. Kişinin içinde yanma hissetmesi sonucunda böbreklerden kaynaklı olarak bir sorunun olduğunu söylemek oldukça zordur. Çünkü bu his farklı hastalıklar sonucunda da ortaya çıkabilir. Böbreklerde yanma hissinin belirtileri arasında kaburgaların tam olarak bittiği yerde oluşan ağrılar, idrardan kaynaklı olarak oluşan semptomlar, yüksek ateş ve halsizlik ortaya çıkmaktadır. Bu tarz ağrıları ve yanma hissi olan kişilerin mutlaka doktora başvurması gerekir.

Bu belirtiler sonucunda böbrek enfeksiyonları ortaya çıkabilir. Bu hastalık ciddi düzeyde yaşamsal sorunlara sebep olabilir. Bundan dolayı geç kalmadan doktora muayene olmak gerekir. Böbreklerde oluşan enfeksiyon genellikle idrar yolarlında ve mesanede başlamaktadır.  İlerleyen dönemlerde böbreklere doğru ilerleme gösterir. Bu hastalıkta erken teşhis oldukça önemlidir. Tanı çabuk koyulursa kısa süre içinde tedavisi yapılabilir. Böbrek enfeksiyonu tedavi edilmediği sürece farklı hastalıklarında ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Bu hastalıklar kalıcı olabileceği için hayati anlamda tehlikeler taşır. Böbreklerdeki enfeksiyon mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Oluşan enfeksiyon sık şekilde ve aralıklı şekilde devam eden sızlamalara ve ağrılara sebep olmaktadır.

Böbrek enfeksiyonu dışında böbrek taşları da yanmalara, sızlamalara ve şiddetli ağrılara sebep olur. Böbreklerde taş oluşması veya alt üreter kısma yakın şekilde olması kasıklarda, cinsel organda, karında ve belde ağrılara sebebiyet verir. Ağrılar dışında idrarda kanama ve sızlama, bulantı ile kusma da böbrek taşlarının etkileri arasında yer almaktadır. Taşlar ve kumlardan kaynaklı olarak tıkanmalar meydana gelirse idrara çıkamama sorunu ortaya çıkar.

Bunun sonucunda yanmalar ile beraber sızlamalarda ortaya çıkmaktadır. Böbrek taşları oldukça şiddetli ağrılara sebep olabilir. Bu ağrılar hissedildiği anda doktora başvurulması gerekmektedir. Böbreklerde oluşan yanmaların diğer bir sebebi de damar sertleşmesidir. Damarlarda oluşacak olan sertleşmeler böbreklerin damarlarının tıkanmasına sebep olur. Bu tıkanmalar sonucunda şiddetli düzeyde ağrılar ve yanmalar ortaya çıkacaktır.

 


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 2,40en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız