Böbrek Ağrısı İle Mide Bulantısı Arasındaki İlişki Nedir?

Böbrek ağrısı mide bulantısı yaparak kişilerin yaşamlarını olumsuz yönde etkiler. Böbreklerde oluşan sorunlarda mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Böbrek Ağrısı Mide Bulantısı Yapar mı?

Böbreklerde meydana gelen taşlar ve hastalıklar özellikle sırt, bel, kasık ve karın bölgesinde ağrı ve mide bulantısı yaparak kendini belli eder. Özellikler böbrek taşı bu konuda oldukça etkilidir. Böbrek taşları ürik asit, kalsiyum ve oksalat gibi maddelerin idrarda fazla düzeyde birikmesinden kaynaklı olarak ortaya çıkar.

Bu maddeler kristalleşerek ve kümeleşerek böbreklerde çökme yapar ve taşların oluşmasına sebep olur. Böbrek taşlarının oluşumundan sonra ortaya çıkan en önemli ve en belirgin olan belirti sırt ağrısı ve karın ağrısıdır. Şiddetli düzeyde ortaya çıkan ağrılar ve böbrek taşını düşürürken ortaya çıkan ağrılar kusmalar ve mide bulantısına sebep olur.

Bel ile iki omur arasında bulunan böbrekler insan vücudunda bulunan zararlı maddelerin dışarıya atılması için filtre görev ve vücutta bulunan sıvı dengesini sağlama görevi üstlenmişlerdir. Böbrek taşı oluşması ve diğer böbrek hastalıklarının oluşması bu görevlerin tam anlamı ile yerine getirilmemesine sebebiyet verir.

Böbrekler oluşan her türlü rahatsızlıkta mutlaka doktora gidilmeli ve gerekli olan tüm tedaviler en doğru şekilde yaptırılmalıdır.

Böbrek Taşı Mide Bulantısına Neden Sebep Olur?

Böbreklerde oluşan taşlar genelde kişilerde ağrıdan kaynaklı olarak yakınmalara sebep olur. Bazı durumlarda ise taşlar herhangi bir belirti göstermeden kişilerin böbreklerinin tamamen iflas etmesine de sebebiyet vermektedir. Böbrek taşlarının en belirgin olan belirtisi ağrıdır. Ağrı böbrek taşının bulunduğu bölgeye göre yanlardan sırt bölgesine ve kasıklara kadar oldukça şiddetli şekilde yayılabilir.

Oluşan ağrılar genelde aralıklı, şiddetli ve kıvrandırıcı şekilde oluşur. Bazen de hafif düzeyli sızlama şeklinde ortaya çıkar. Bu ağrıların hepsi mide bulantısı ve kusma olarak meydana gelir. Aslında mide bulantısı böbrek ağrısını taşımaya yarayan sinirsel yollar ve bağırsak sinirlerinin arasında bulunan bağdan kaynaklanmaktadır.

Özellikle böbrek taşlarının olduğu bölgelerde ağrılar şiddetli düzeyde oluşur. Oluşan ağrılardan ve mide bulantısından kaynaklı olarak doktora başvurulması şarttır. Çünkü oluşan bu belirtiler ciddi böbrek hastalıklarına da işaret ediyor olabilir. Yapılacak olan tetkiklerden sonra böbrek taşı ile alakalı olarak tedavi sürecine başlanmalıdır. Önemli olan böbrek taşlarının kısa sürede fark edilmesidir. Ayrıca kullanılacak olan bitkisel kürler ve karışımlarda fayda sağlar.

Böbrek Taşı Tedavisi Nasıl Yapılır, Ağrılar Nasıl Geçer?

Böbrek taşı için yapılacak olan tedavi 3 farklı aşamada yapılmaktadır. Ağrı için taş oluşumuna sebep olmuş olan ve zemin hazırlamış olan koşulların tedavi edilmesi, böbreklerin fonksiyonlarına zarar veren veya ağrıya yol açan taşların tedavisidir. Sancı şeklinde devam eden şiddetli ağrılar sıcak kompres uygulaması, spazm çözücü, ağrı giderici ve iltihap kurutucu ilaçlar kullanılır.

Böbrek taşı için tedavi olur mu ya da yapılan tedavi sorunu ortadan kaldırır mı, gelişen teknoloji sayesinde bu sorunlar tamamen ve kolay şekilde ortadan kaldırılabilmektedir.  Yapılacak olan tedaviler taşın büyüklüğüne, konumuna, çeşidine ve hastanın genel sağlık durumuna göre şekillenebilmektedir. Bunun için yapılacak olan her türlü tedavi de ve uygulamada hasta olan kişinin doktorun söylediklerinin dışına çıkmadan hareket etmesi gerekir.

Beslenme ve sıvı alımı tedavi sürecinde ve sonrasında önemli olan bir faktördür. Beslenmesini ve sıvı alımını düzene sokmayan kişilerde taş olma riski oldukça yüksektir.


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (2 oy, ortalama: 4,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız