Böbrekte Sızlama Neden Olur? Belirtileri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Böbrek sağlığı ile vücut sağlığı neredeyse doğru orantılıdır. Çünkü böbreği etkileyen herhangi bir sağlık durumu doğal olarak vücut sağlığını da etkiler.

Böbrekte Sızlama ve Belirtileri

Böbrek denildiğinde hemen akla ilk gelen şey sağlık olmaktadır. Böbrekler vücudun yaşam kaynağı olup, sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için çalışan organlardan biri konumundadır. Böbrekler, vücuda yararlı maddeleri verip, zararlı maddeleri süzgeç görevi şeklinde idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Böbreklerin düzenli çalışması için insanlara çok fazla iş düşmektedir. Mesela günlük olarak sıvı içeceklere özen gösterilip, bol bol su içilmelidir. Yani günlük 2.5 litre su tüketimi yapılmalıdır ki böbrekler yenilen yiyeceklerin sindirilmesini sağlasın. Yoksa aksi takdirde hem kilo artışı olur hem de böbrekte düzenli çalışma ve tembellik olduğu için yanmalar ve sızlamalar görülebilmektedir.

Kaburganın alt bölgesinde yer alan, karın duvarlarının olduğu yerden başlayan ve kasıklara yayılan sancılara böbrek ağrısı ya da böbrekte sızlama denmektedir. Bunun yanı sıra böbrekte sızlama nadir olarak da görülse, karın ortalarına doğru yayılan bir sızlama olarak da görülebilmektedir.

Beklenilmeyen bir durumda ve aniden başlayan sızlamalar daha sonrasında sürekli devam etmektedir. Böbrek sızlamasında herhangi bir rahatsızlık ortaya çıkar ise ilaç tedavisi verilmelidir. Ama ilaç ile geçmeyen sızlamalar sonucunda böbrek iflas etmiş ise, hastanın cerrahi işlem ile böbreği alınıp, tek böbrek ile sağlığını sürdürür.

Bir insanın tek böbreği sağlıklı ise tek böbrekle de sağlığına devam edebilmektedir. Bunların yanında böbrekte sızlamanın bir diğer etkisi de iltihaplanma durumudur. Böbrekte sızlamanın diğer sebepleri olarak böbrekte taş görülmesi, böbrekte kum görülmesi ve idrar yollarının tıkanarak iltihaplanması da böbrekte sızlama ile başlamaktadır. Böbrek sızlamalarını engellemek aslında bir nevi insanın elinde olan bir şeydir. Kısaca kışın ayakları sıcak tutarak üşütmemeye özen gösterilmelidir. Kışın soğuk aylarında soğuk su içilmemelidir.

Böbrek Sağlığı için Yapılması Gerekenler

Ilık su tüketmek hem sağlık açısından hem de böbrek sağlığı için faydalı olmaktadır. Ayrıca böbrek sızlamalarını hisseden hasta, bol miktarda su tüketir ise kilo vermeye başlayacaktır. Bu durum korkulacak bir şey değildir. Bu, böbreğin daha sağlıklı ve daha hızlı çalıştığının işareti olmaktadır. Böbrekte meydana gelen sızlamaları gidermenin bir diğer yolu da gerçek limondan yapılmış taze limonata tüketmek olmaktadır.

Limonata, böbrekte oluşmuş olan sızlamayı giderip, kum ve taş oluşumunu da engellemektedir. Bir de böbrekler sızladığı zaman sıcak kompres uygulamaları yapılarak sızlamalar en az seviyeye düşürülebilir. Böbrek kanalında olan herhangi bir rahatsızlık ya da tıkanmalar da sızlamalara sebep olmaktadır. Eğer böbrekte sızlama gittikçe artar ve durulmayacak kadar devam eder ise mutlaka bir uzmanla görüşülmelidir.

Böbrek iltihaplanması, zaman içerisinde böbreğin işlevini düşürebilir ve yahut da tamamen bitirebilecek tehlikeli bir durum da yaratabilir. İlk aşamasında dahi çok şiddetli sızlamalar görülebilmektedir. Sürekli olan sızlama, çoğu zaman bir saat bile sürmektedir. Böbrekte sızlama, taşın bulunduğu vücut tarafında hissedilmektedir. Sızlamanın yerleri taşın yerine ve hareketine göre de değişim göstermektedir.

Böbrekte taşın olması veya alt üretere yakın olması, karın alt kısmında ya da cinsel organa doğru yayılan bir sızlama ile hissedilir. Sızlama dışında bu durum bulantı, kusma, idrarda yanma ve kanama ile de görülebilmektedir. Böbrekte taş ya da kum yüzünden tıkanma oluşmuş ise sızlamalar ile beraber yanmalar da görülür. Böbrekte sızlama enfeksiyon veya başka bir hastalığın habercisi de olabilmektedir. Böbrek enfeksiyonu tedavi edildiği zaman korkulacak bir durum olmamaktadır. Ama tedavi edilmez ise hastaya ciddi sorunlar açabilmektedir. Böbrek enfeksiyonu tedavi edilene kadar sık ve aralıklı bir şekilde sancı ve sızlamalar ile kendini hissettirir.


Makale beğendiniz mi? 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız