Böbrek Ağrısı .com

Poli Üri Nedir, Neden Kaynaklanır, Tedavisi Nasıl, Ne Şekilde Yapılır

Poliüri tedavisi için bu sorunun neden kaynaklandığı araştırılır. Bu araştırmanın ardından doktor hastanın genel sağlık durumuna göre tedavi planlar.

Poliüri Nedir?

İnsanların vücudunun normalden daha çok idrar üretmesi, normalden daha çok idrara çıkma ve vücuttan gerekli olan idrarı atamama durumuna poliüri adı verilir. Bu rahatsızlık birçok kişinin başına gelebileceği gibi oldukça yaygın olan bir sorundur. Normal ve sağlıklı olan bir insan günlük 800 ila 1200 mililitre arasında idrara çıkar. İdrara çıkma durumu yaşa, cinsiyete ve genel sağlık durumuna göre değişkenlik gösterebilir ama uzmanlar tarafından 2000 mililitre altında olduğu süre zarfınca normal olarak kabul edilmektedir. İdrar hacminin günlük olarak 2.500 mililitre üzerine çıkması sonucunda poliüri meydana gelir. Yaygın olarak görülen bu rahatsızlık farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Bu sebepler arasında ciddi hastalıklar da olabileceğinden dolayı ortaya çıktığında dikkatli bir şekilde takip edip vakit kaybı yaşamadan uzmana başvurmak gerekmektedir.

Bu durum insanlar tarafından hemen fark edilmez. Bu sorun ile baş başa kalan kişiler çoğunlukla gece yaşadıklarından kaynaklı olarak farkına varır. Gebelik, siroz, karaciğer yetmezliği, sinir zedelenmeleri, şeker hastalığı ve enfeksiyondan kaynaklı olarak ortaya da çıkabilmektedir.

Poliüri Nedenleri Nelerdir?

Poliüri İçin Yapılacak Testler ve Tedavi

Poliüri teşhisi için doktorun aşağıda bulunan testleri yapması gerekmektedir. Bu testler;

Tedavi Aşamaları;