Hamilelikte İdrar Yolları Enfeksiyonu ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Hamileliğin 6. haftasından itibaren görülmeye başlayan idrar yolları enfeksiyonu, doktor kontrolü eşliğinde uygulanan birtakım bitkisel kürler yardımı ile üstesinden gelinebilen bir problemdir.

Hamilelikte idrar Yolu Enfeksiyonu ve Nedenleri

hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu

Hamilelik dönemi, hiç şüphesiz ki kadınların hayatları boyunca hayalini kurduğu bir dönemdir. Bu dönemde yaşanılan acı tatlı her bir an, kadınlar için eşsizdir. İçinde kendine ait bir varlığı büyütmenin çok güzel ve özel anları olduğu kadar bir o kadar da zor ve acılı anlar da yine bu dönemlerde sıklıkla yaşanmaktadır. Özellikle de idrar yollarında yaşanan problemler, hamile kadınların en sık karşılaştıkları problemler arasında yer almaktadır. 

Hamilelikte görülen idrar yolu enfeksiyonu; daha önceden geçirilen üriner ameliyatlar, hamilelikte cinsel ilişki yaşanması, böbrek rahatsızlıkları ya da bağırsaklardan gelen herhangi bir bakteriden de kaynaklanabilir. Bu durum, gebe kadınların günlük hayatlarını ciddi ölçüde etkilediği gibi aynı zamanda bazı durumlarda acı da vermektedir. Uygulanması önerilen bitkisel kürler, her ne kadar tamamen bitkilerden hazırlansa da yine de kadınların bu kürleri uygulamadan önce muhakkak doktoru ile görüşmesi de son derece önemlidir.

İdrar Yolu Enfeksiyonunda Kullanılan Kürler

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi ile çözülebilecek bir problemdir. Bu kapsamda kullanılan en yaygın kürler ise şu şekildedir; 

Elma Sirkesi Kürü

Elma sirkesi, birçok vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğundan dolayı kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi kapsamında sıklıkla kullanılmaktadır. 

  • bir bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı doğal elma sirkesi
  • çeyrek limon
  • 1 tatlı kaşığı bal

Bir bardak ılık su içerisine 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklenir ve karıştırılır. Çeyrek limon ve bal da eklendikten sonra günde 2 kere tok karnına içilir. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayarak bu karışım 5 gün boyunca düzenli olarak tüketilir. 

Hint Üzümü Kürü

Hint üzümü, özellikle C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olup, hamilelikte idrar yolu enfeksiyonunun oluşmasını da engeller.

  • 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 2 tatlı kaşığı Hint üzümü tozu
  • 1 litre su

1 litre su bir demliğin içerisine alınır ve içerisine zerdeçal ile Hint üzümü tozu eklenir. Suyun yaklaşık olarak yarısı buharlaşana kadar kaynatılır ve daha sonra dinlenmeye bırakılır. 3 ile 5 gün boyunca serin yerde muhafaza edilir ve günde 3 fincan olacak şekilde tüketilir.

Maydanoz Kürü

Maydanoz, idrar yolu enfeksiyonu ve diğer idrar yollarında yaşanan problemlerin üstesinden gelmek için oldukça etkilidir. 

  • 1 demet maydanoz
  • yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 litre su

Bir tencerenin içerisine 1 litre su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Maydanoz güzelce temizlenir ve saplarından ayrılarak yıkanır. Kaynamış suyun içerisine atılan maydanozlar 10-15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve ılımaya bırakılır. Ilıyan maydanoz kürünün içerisine limon ve balde eklenerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan bu kürün gün boyunca tüketilmesi gerekir. Ertesi gün tekrar içmek için taze olarak hazırlanması gerekir. 

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi İbrahim Saraçoğlu tarafından da birçok kür tarifi ile desteklenen önemli bir konudur. İbrahim Saraçoğlu, özellikle de kronik hale gelen idrar yolu enfeksiyonları için en etkili besinin karnabahar olduğunu belirtmektedir. Karnabahar ile hazırlanan bu kürün düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde, idrar yollarında yaşanan problemlerin ortadan kalktığı görülmektedir. 

Karnabahar Kürü

  • 3 su bardağı dinlendirilmiş su
  • yarım kilo karnabahar

Bir tencerenin içerisine dinlendirilmiş ve klorsuz olan su koyulur. Taze seçilmiş karnabahar güzelce temizlenir ve yıkanır, ardından tencerenin içerisine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde 5-10 dakika kadar kaynamaya bırakılır. 10 dakika sonrasında karnabahar süzülür ve suyu ılıması için bırakılır. Her gün taze olarak hazırlanması gereken bu kürün sabah akşam düzenli bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir. 7 gün tüketildikten sonra 3 gün ara verilmeli ve maksimum 3 hafta tüketilmelidir. Kürü hazırlarken kullanılan karnabahar gün içerisinde yemeklerde kullanılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, karnabahar kürünün tiroid hastaları tarafından kullanılmaması gerektiğidir. 

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu genellikle gebeliğin 6. Haftasından itibaren başlar ve bu durum kadınlar için oldukça sıkıntı vericidir. Bebeğin anne karnında her geçen gün daha da büyümesi, kadınların mesanesine çok daha fazla baskının oluşmasına sebep olur. Bu basınç sebebi ile mesane tam olarak boşalamaz ve bu bölgedeki bakteriler artış göstermeye başlayarak, hamile kadınlarda idrar yolları enfeksiyonunun görülmesine sebep olur. Gebelik döneminde ilaç kullanımının zararlı olmasından dolayı da, bu gibi problemlerde birçok bitkisel tedavi yöntemleri uygulanır. 

 


1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 5,00en yüksek 5)
Loading...
Konu ile ilgili yorumlarınız